Jesteśmy do Twojej dyspozycji, +48 730 866 602, +48 668 165 888
biuro@podniebnepodroze.pl

Aby nocą wypatrzeć lemury, trzeba latarkę trzymać na wysokości skroni, wtedy łatwo dostrzec odbijające się w bursztynowych oczach światło. W dzień wypatrzenie lemurów jest łatwiejsze. Spłoszone przemieszczają się między drzewami, często też schodzą na ziemię. Na Madagaskarze żyje wiele gatunków lemurów, m.in. wari, katta, czy też sifak, a także odkryte niedawno lemury mysie – bardzo małe, o rozmiarach wiewiórki. Najwięcej radości sprawiają turystom sifaki, czyli tańczące lemury poruszające się na tylnych łapkach. Są to jedne z największych i najrzadszych małpiatek. Osiągają wielkość kota. Ważą ok. 5 -7 kilogramów przy 50 centymetrach długości ciała.